Δραστηριότητες

Τα Τρίκαλα Κορινθίας προφέρονται για πολλές δραστηριότητες όπως: μοναδικές διαδρομές με αυτοκίνητο ή τζιπ, πεζοπορία, ιππασία, τοξοβολία, mountain bike, ορειβασία, paintball και σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας.

Διαδρομές
Μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικές διαδρομές στην ενδοχώρα της Ζήρειας, είτε με πεζοπορία στα σημαδεμένα μονοπάτια, είτε μέσα από μοναδικές διαδρομές διασχίζοντας το δάσος, με συμβατικό αυτοκίνητο, τζιπ ή μηχανή.

Στο βουνό υπάρχουν δασικοί δρόμοι, που δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε και την πιο απόκρυφη γωνιά του. Ξεχωριστής ομορφιάς είναι η διαδρομή που διασχίζει το οροπέδιο και καταλήγει στη Γκούρα, μέσα από ένα πλούσιο ελατόδασος, όπου συναντώνται, συχνά, ημιάγρια άλογα.

Πεζοπορία
Τα σημασμένα μονοπάτια και διαδρομές που ξεκινούν και καταλήγουν στον κεντρικό δρόμο του βουνού είναι:

Διαδρομές με αυτοκίνητο
Από τα Άνω Τρίκαλα ξεκινά ασφαλτοστρωμένος δρόμος 12 χλμ. που οδηγεί στο οροπέδιο της Ζήρειας, όπου βρίσκονται τα δυο ορειβατικά καταφύγια. Έπειτα, ξεκινά καλός χωματόδρομος που οδηγεί μετά από 5 χλμ. στη Λίμνη Δασίου για να καταλήξει μετά από 9 χλμ. στα Μεσαία Τρίκαλα.

Πιο μακρινές διαδρομές όπως προς το χωριό Μάννα και το Κεφαλάρι, ή προς την Καρυά, τη Γκούρα, το Μεσινό, την Καστανιά και τη Λίμνη της Στυμφαλίας, ή ακόμα και προς την Αρχαία Φενεό, τη Λίμνη Δόξης (φράγμα Φενεού) και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, ή τέλος τη Ζαρούχλα και τη Λίμνη Τσιβλού είναι ορισμένες επιλογές για όσους θέλουν να περιπλανηθούν κι να απολαύσουν αξέχαστα μαγευτικά τοπία.

Αθλητικό κέντρο Ζήρειας
Το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας, σας περιμένει να απολαύσετε το θαυμάσιο περιβάλλον της περιοχής και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει μεγάλο πάρκινγκ, δύο συρόμενους αναβατήρες (ένας συρόμενος 450 μ. και ένα baby lift 150 μ, οι οποίοι εξυπηρετούν στην ουσία μια πίστα με συνολικό μήκος 500 μέτρων), σχολή εκμάθησης σκι, προς ενοικίαση όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλειά σας, δυνατότητες νυχτερινού σκι και ένα πανέμορφο και ευρύχωρο ξύλινο σαλέ το οποίο προσφέρει τη φιλοξενία του κάθε ημέρα της εβδομάδας, και όχι μόνο τα σαββατοκύριακα.

P2060042